Rucola pesto

Rucola pesto

Heb je altijd kant- en klare pestosaus in huis om een snelle vegetarische Italiaanse schotel te maken? Dan wordt jouw schotel niet 100% vegetarisch want in die pesto sausjes zit vaak kaas met dierlijk stremsel.
Maak zelf een pesto van basilicumblaadjes of rucola pesto en je weet zeker dat je puur vegetarisch eet. Tover eens die groene rucola blaadjes in een handomdraai in een pestosaus. Zo ben je gezond en duurzaam bezig want die groente groeit gemakkelijk in Nederland.

Ingrediënten

  • 50 gr Rucola slablaadjes
  • 2 el hazelnoten
  • 3-4 el geraspte kaas
  • Zout en peper
  • 1-2 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Instructies

  • Doe de rucola, kaas en noten in de hakmolen en maal ze fijn.
  • Voeg de olie en het citroensap toe en pureer het geheel.
  • Breng rucola pesto op smaak met zout en peper en bewaar deze in een goed gesloten potje in de koelkast.
  • Eet lekker met brood en crackers of meng de pesto door salade.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt