Rozijnensaus

Heb je trek in een verwarmende stamppot en ben je geen liefhebber van de jus die daarbij hoort? Vervang in dat geval de jus door deze overheerlijke rozijnensaus. En wist je al dat rozijnen een positieve werking hebben op je lichaam en zelfs op je gebit. Ondanks dat deze gedroogde druiven erg zoet zijn, bevatten ze antibacteriële middelen die tandbederf voorkomen.
Ingrediënten
- 150 gr rozijnen
- 350 ml water
- 1 el gemberrasp
- 1 el appelazijn
- 1 tl kaneelpoeder
- ½ tl zout
Instructies
- Doe de schoongespoelde rozijnen en alle andere ingrediënten in een steelpannetje en breng ze aan de kook.
- Zet het vuur laag zodra de inhoud begint te koken. Doe de deksel op de pan en laat de saus 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Mix de inhoud daarna met de staafmixer. Serveer deze overheerlijke saus bij de stamppot of snacks.
Dit is een gouden tip. Een erg lekkere saus die je snel kunt maken.
Wat goed dat je deze suikervrije rozijnensaus gemaakt hebt, Stephanie! Hartelijk dank voor je reactie.