Roze roti
Roti is officieel een traditioneel plat & rond gistvrij brood afkomstig uit India. Het makkelijke recept daarvan is in de loop der jaren veranderd en nu kennen we de roti in verschillende varianten. Surinaamse roti, Zuid-Amerikaanse roti, Caribische roti enzovoort en wat dacht je van een gevulde of zonnige roti. Uiteraard kun je jouw rotideeg een natuurlijk kleurtje geven en eens een roze roti maken. Zo profiteer je extra van de vitamines- en mineralen.
Ingrediënten
Voor 10 stuks
- 250 gr volkoren of meergranen meel
- 100 gr rode bieten
- 2-3 el yoghurt
- Lauw water
- 1 el Ghee
Instructies
- Schil de rauwe bieten en maal ze in de hakmolen. Voeg de yoghurt + 100 ml lauw water toe en maak een roze rotideeg.
- Kneed het deeg goed, maak een grote bal, bestrijk deze met ghee en laat het deeg een half uurtje rusten. Maak dan roti’s zoals je gewend bent of volgens dit recept.
- Smul de roze roti’s met een groenteschotel naar keuze.