Roze rijst

Roze rijst

Zit jij niet lekker in je vel? Breng variatie in je maaltijd door elke dag andere kleur granen en groenten te eten. Zet eens deze roze rijst op het menu in plaats van de saaie witte/bruine rijst of kies hieruit. Als je regelmatig met kleuren afwisselt, werkt jouw buikbrein goed en geeft het ziekten geen kans.
Gevoelens gaan van buik naar brein en maken ons ziek bij een eenzijdig eetpatroon. Geef jouw buik ofwel het gevoelenscentrum wat het nodig heeft. Eet lekker in de wereld van Veelzijdig Vega, voel jezelf vitaal en barst van de energie. Hier is het simpele recept van roze basmatirijst.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr basmatirijst
  • 450 ml water + om te wassen
  • Zout naar smaak
  • 1 kleine biet
  • 2 el citroensap
  • 2 el olie

Instructies

  • Was de rijst totdat het spoelwater helder is.
  • Doe de rijst in een pan, giet er 450 ml schoon water in en laat de korrels ongeveer ½ uurtje inweken.
  • Schil de biet met een dunschiller, snijd in 2-3 stukken en voeg toe in dezelfde pan.
  • Breng de rijst met bietstukken aan de kook, zet het vuur laag zodra het begint te koken. Kook op laag vuur tot alle vocht is opgenomen.
  • Leg een stukje zilverfolie en deksel op de pan en zet de pan op een warmhoudplaatje tot de rijst drooggekookt is.
  • Voeg de olie en het citroensap toe voor extra smaak. Roer de inhoud met een vork, haal de bietstukken eruit en gebruik ze voor een salade.
  • Eet de roze rijst met lekkere dahl, yoghurt en groenteschotel naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt