Roze koekjes

Roze koekjes

De heerlijke lentewind stimuleert alle zintuigen, een perfecte tijd om je creativiteit te laten zien. En creatief zijn in de keuken is supergezond dus bak roze koekjes en prikkel al je zintuigen. Bewonder de natuurlijke roze kleur en ruik de geur van eigen bakkerij. Neem even tijd voor jezelf, zet een kopje thee en smul van eigengemaakte roze koekjes. Deze koekjes zijn zonder ei dus geschikt voor lacto vegetariers. Je kunt ze ook vegan maken door plant-based boter te gebruiken.

Ingrediënten

  • 150 gr tarwe/volkoren meel
  • 2-3 el bietenrasp
  • 75 gr witte suiker
  • 75 gr roomboter
  • 3 el gehakte amandelen
  • 2 tl bakpoeder + snufje zout

Instructies

  • Meng eerst de boter en suiker, voeg het meel, bakpoeder, zout, bietenrasp en de helft van amandelen toe.
  • Mix door elkaar en maak een soepel deeg.
  • Zet het deeg in een gesloten bak minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Neem een hoopje deeg en rol het uit met wat droge meel tot een dikte van halve cm.
  • Steek er vormpjes uit, rol het resterende deeg opnieuw en ga door tot het deeg op is.
  • Versier de roze koekjes met gehakte noten en bak ze in voorverwarmde oven op 180 °C ongeveer 15 minuten.
  • Laat ze afkoelen, eet en geniet van eigen puur natuurlijke roze baksel.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt