Roze- en gele bietensoep

Gezond genieten met je geliefden kan goedkoper zijn dan je denkt. Voor een paar euro koop je aardse knollen en alle zintuigen prikkelen kan beginnen. Hier heb ik het over duurzame en smaakvolle roze- en gele bieten. In deze maanden zijn ze van eigen bodem en niet vervuild door uitlaatgassen. Deze innerlijke schoonheid van de moeder natuur: chioggia knollen zijn onweerstaanbare weerstandboosters. Jammer dat niet iedereen deze bijzondere knollen kent en ze liggen als vergeten groente. Koop ze nu het nog kan en geniet gezond van roze- en gele bietensoep met je Valentijn.
Servings 4
Ingrediënten
- 300 gr roze bieten
- 300 gr gele bieten
- 6-8 gedroogde vijgen
- 2 laurierblaadjes
- 2-3 el appelazijn of citroensap
- Enkele takken tijm of gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Zaden of pitten voor garnering
Instructies
Maak eerst heerlijke bouillon:
- Neem 2 kookpannen en breng in elk ongeveer halve liter water aan de kook.
- Voeg stukjes vijgen, laurierblaadjes, azijn of citroensap, tijm, zout en peper toe en kook ongeveer 15 minuten.
Ga verder met de voorbereiding voor soep
- Boen de bieten goed schoon, haal geen dikke schil eraf en hak beide soorten bieten fijn.
- Schep in pan met bouillon de roze gehakte bieten en in andere pan de gele bieten.
- Kook de groente niet meer, zet het vuur uit en beide pannen met bieten klein half uurtje gesloten.
- Pureer elk inhoud apart met een staafmixer en bewonder het resultaat.
- Garneer de roze- en gele bietensoep met (hennep)zaad of zaden/pitten naar keuze.
- Welke soep neem je eerst met je Valentijn? De roze of de gele?