Roti zonder deeg

Roti zonder deeg
5 van 1 stem

Wedden dat je dit leuker vindt en vaker maakt. Ik heb het over Indiase platbroodjes klaarmaken op een simpele manier: roti zonder deeg. Geen deeg kneden, er ronde ballen van maken en uit te rollen? En het is een ideale oplossing als je geen zin of tijd hebt om deeg te kneden. Je kunt heerlijke zachte roti’s maken en bij de verrukkelijke groenteschotel serveren. Als je dan ghee of boter vervangt door olie naar keuze, heb je een vegan roti. Zo ben je ook eens milieu- en diervriendelijker.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 5-6 roti’s

  • 150 gr volkoren meel
  • 200 ml water
  • 1½   el gesmolten ghee of boter
  • Snufje zout

Instructies

  • Schep het meel in een mengkom, voeg zout en geleidelijk het water toe.
  • Maak een beslag net als voor pannenkoeken. Roer gesmolten ghee of boter erdoor.
  • Laat het beslag ongeveer half uurtje rusten.
  • Verwarm een antiaanbaklaag pannenkoekpan en maak een roti op de droge pan. Schep wat beslag in het midden, spreid het beslag met een scheplepel in de rondte zoals je op de video onderaan ziet.
  • Om het proces te versnellen kun je tussendoor een deksel op de rotipan zetten.
  • Bak de roti op middelmatige vuur 2 minuten aan elke kant, druk zachtjes en je krijgt een luchtige roti. Ga door tot het beslag op is.
  • Geniet van de lekker zachte roti met dahl of groenteschotel en kom in Indiase sferen.

Video

2 thoughts on “Roti zonder deeg

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt