Romige witlofschotel

Romige witlofschotel

Waarom is de witlof zo blank en hoe blijft die na het koken ook zo mooi? Haar witte kleur krijgt deze wortelgroente door niet te zonnen en te groeien in het donker. Eerst onder de grond en daarna in een kuil of zandbak in een donkere ruimte. En die pure witte kleur kun je behouden als je dit recept van de romige witlofschotel volgt.
Het recept is simpel en deze witlofschotel smullen is een makkelijke manier om te profiteren van ABC-vitamines. Door de groente kort te koken en niet af te gieten, behoud je namelijk alle gezonde stoffen erin. En je hoeft geen aparte saus erbij te maken. Eet lekker op z’n Oosters en boost je gezondheid.
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gram witlof
  • 2 el citroensap
  • 200 ml kookroom of kokosmelk
  • 1 el maïzena
  • Zout, peper en groene kruiden naar smaak

Instructies

  • Was de witlofstronken en snijd onderaan de harde kern.
  • Leg ze 1 voor 1 op de snijplank en halveer de stukjes in de lengte.
    Witlof snijden
  • Verwijder het kegeltje eruit en snijd ze in gewenste stukjes.
  • Breng ze met ongeveer 200 ml water en 2 el citroensap aan de kook.
  • Voeg naar smaak zout toe en kook ze ongeveer 10 minuten.
  • Meng de maïzena met een scheut kookroom of kokosmelk, giet al roerend de resterende room in de pan met witlof.
  • Verwarm de romige groenteschotel en breng op smaak met peper en groene kruiden.
  • Eet lekker met zonnige rijst, pasta of aardappelen en vergeet niet te genieten.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt