Romige saus

Romige saus

Vind jij ook een gedoe om een roux te maken voor een romige saus? De hele tijd het meel blijven roeren door roomboter en het kan nog een klonterige massa worden. Is het nodig om op een ingewikkelde manier een sausje te maken? Het gaat toch om het binden van de saus en dat kan op talrijke manieren. Heb je restjes aardappelpuree over of maïzena in huis dan meng je deze erdoor en op simpele manier maak je een saus. Zo heb je ook geen vette roomboter nodig en je maakt wel een romige saus. Lees maar hoe makkelijk het is.
Gang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 150 ml crème fraîche
  • 2-3 el verse aardappelpuree of maïzena
  • Zout, peper en groene kruiden naar smaak

Instructies

  • Verwarm de melk en voeg al roerend aardappelpuree erdoor.
    Gebruik je maïzena dan meng je deze eerst door de koude melk.
  • Kook de inhoud al roeren enkele minuten minuten en zet het vuur uit.
  • Roer crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met zout, peper en groene kruiden
  • Verwarm de saus vlak voor het opdienen en serveer met pasta of groente naar naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol