Vinden je kinderen witlof niet lekker? Maak er een romige lasagne van en ze zullen daar zeker van smullen. Witlof ook bekend als Brussels lof, heeft niet de beste reputatie aan tafel. Door zijn bittere smaak hebben veel mensen een hekel aan deze groente. Toch heeft deze spierwitte stronk vele gezondheidsvoordelen. Denk aan ‘bitter in de mond maakt je hart gezond’ en probeer het lekkere recept uit.
Porties 3

Ingrediënten

  • 500 gr witlof
  • 150 gr Lasagnebladen
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 kopje melk
  • 50 gr geraspte kaas
  • Zout en zwarte peper

Instructies

  • Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en spoel deze onder de kraan. Halveer het stronkje in de lengte, haal de harde kern weg en snijd het in kleine stukjes.
  • Verwarm de oven op 180 ° en ga verder met de voorbereiding. Meng de mascarpone met 1 kopje melk tot het de dikte van een saus heeft.
  • Verwarm de olie in een pan of een wok, roerbak hierin de stukjes witlof 2-3 minuten. Bestrooi wat zout en peper erover en zet het vuur uit. Voeg de romige saus door de roergebakken witlof en meng het door elkaar.
  • Bouw de lasagne op door eerst een laag witlofsaus dan de lasagnebladen in de schaal te leggen. Herhaal dit een paar keer, eindig met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.
  • Bak deze romige schotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.

Leave a Comment