Rode vega steak

Ga jij ook deze Kerst voor mild rood op je bord in plaats van wild. Wat is er toch veel mogelijk in die prachtige teint en dat alles maak je op supersimpele manier. Milder zijn maakt jou en de moeder aarde gezonder en mooier. Vervang daarom in ieder geval een wilde steak door deze milde rode vega steak. Natuurlijk wil je niet in ieder gerecht knalrode paprika of tomaat verwerken. Deze warme kleur krijg je ook door een paar natuurlijke kleuren samen te koken. Ter inspiratie voor jou heb ik hier het recept van een simpele vega steak. Rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten en vezels kun je dit als een hoofdgerecht gebruiken.
Servings 4
Ingrediënten
- 150 gr. gele spliterwten
- 350 gr rode bieten
- 150 gr diepvries maiskorrels
- +/- 100 gr broodkruim
- 2 tl kurkumapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie om te bestrijken/grillen
Instructies
- Was de gele spliterwten en week ze de hele nacht in dubbele hoeveelheid water.
- Boen de rode bieten goed en snijd ze in stukjes.
- Spoel de spliterwten en schep ze in een ruime pan met de bieten en een klein laagje water.
- Voeg het zout & de kurkuma toe en kook ze op laag vuur in gesloten pan.
- Pureer de massa, meng naar smaak peper erdoor en voeg het broodkruim toe. (Hoeveelheid broodkruim is afhankelijk van de vocht in het biet-erwten mengsel).
- Maak een rol van het gepureerde mengsel, wikkel het in een stukje folie.
- Leg de rol een dag in de koelkast, bestrijk met olie en gril of bak wat je ook wil.Fijne rode Kerst