Rode soep

Rode soep

Creëer jij dit jaar een hartvriendelijke rode kerst? Dat is aantrekkelijk, feestelijk en aanzienlijk goedkoop als het eens diervriendelijk is. Vlees is niet nodig, het is dierenleed, geldverspilling en schadelijk voor ons. Eet volwaardig vega en begin met deze rode soep als Kerst voorgerecht.
Veel antioxidanten in rode groenten zijn goed voor je hart. En in combinatie met onverzadigde vetzuren uit noten zijn die een body-booster. Dus weet wat je stopt in mond en houd jouw hart gezond. Geniet van feestelijke rood, eet verrukkelijk gezond in plaats van schadelijk ongezond.
Gang Appetizer, Soep
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 4-5 rode tomaten
  • 2-3 el gehakte amandelen
  • 2 el olie
  • 1 rode ui
  • 2 tl paprikapoeder
  • +/- 400 ml water
  • Bouillonblokjes en peper naar smaak
  • Rozemarijn voor garnering

Instructies

  • Was de rode puntpaprika’s en rode trostomaten. Halveer de paprika’s in lengte en verwijder de zaadlijsten. Halveer de tomaten ook en gril beiden op niet te hoge temperatuur.
  • Breng in een soeppan 400 ml water aan de kook en voeg bouillonblokjes toe.
  • Snijd de gegrilde groente, voeg deze en amandelen aan het kokend bouillonwater toe. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat ze 4-5 minuten zachtjes koken.
  • Pel intussen de ui, was, snijd en fruit deze in een kleine koekenpan. Meng het paprikapoeder erdoor en zet het vuur uit.
  • Mix de gefruite ui door de groenten en pureer de rode soep met de staafmixer.
  • Vind je de soep te dik, maak het dan iets dunner met gekookt water. Voeg naar smaak peper toe en garneer de rode soep met rozemarijn.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt