Rode puree

Rode puree

Wat eten we dit jaar met Kerst? Laten we het ons gemakkelijk maken door een hoofdgerecht in de feestelijke rode kleur te bedenken. Die typische kerst rood staat voor liefde & hartstocht en ook voor onze gezondheid. Rode groenten en vruchten beschermen ons lichaam tegen veel voorkomende ziekten. Het zijn de krachtpatsers die we juist in de koude maanden nodig hebben om virussen tegen te gaan. Lees hoe je een lekkere en gezonde rode puree maakt.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gr rode (punt)paprika’s
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 kopje warm water
  • 1-2 el kokosboter
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven op grilstand en 180 °C.
  • Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze door midden in stukken van ongeveer ½ cm dik.
  • Zet ze op een vel bakpapier in de oven voor ongeveer 40 minuten. Maak de paprika’s ook schoon, halveer ze en zet de stukjes voor een half uurtje in de oven.
  • Meng de tomatenpuree met 1 kopje warm water.
  • Pureer gegrilde zoete aardappelen en paprika’s in de keukenmachine. Voeg tomatenpuree mengsel, het zout en peper toe, mix goed en de rode puree is klaar.
  • Versier het gerecht met spruitjes of andere groene groente naar smaak. Serveer het warm op met extra groenten en vleesvervanger die je lekker vind.

Geweldige & gezonde kerstdagen!

    Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

    Recipe Rating




    Alvast bedankt