Veelzijdig Vega
Rode paprika pannenkoeken

Rode pannenkoeken

5 van 1 stem

Elke dag van het jaar, staat jouw lieve zorgzame moeder voor je klaar.
Jij kunt niet ontkennen, om op die ene Moederdag haar erkentelijk te verwennen.
Weet je al hoe jij a.s. zondag je mam in het zonnetje wil zetten? Veelzijdig Vega helpt je daarbij een handje. Wat dacht je van dit gezonde lunchgerecht in de vorm en kleur van de liefde. Verwen haar met deze no-egg mini pannenkoeken.

Ingrediënten

Voor 15 kleine pannenkoeken

  • 200 gr kikkererwtenmeel
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 zoete rode puntpaprika voor het beslag
  • 1-2 zoete rode paprika’s voor de garnering
  • 1 tl verse geraspte gember
  • ½ tl bakpoeder
  • Cayennepeper en zout
  • 200 ml lauw water
  • Olie om te bakken + 1 el in het beslag

Instructies

  • Maak de paprika schoon en maal deze in een hakker. Zeef de kikkererwtenmeel en meng deze met Griekse yoghurt, gemberrasp, bakpoeder, zout, peper, gemalen paprika’s en de tomatenpuree.
  • Mix alle ingrediënten en maak er een beslag van. Laat het beslag een half uurtje rusten en bak de pannenkoeken met weinig olie op een anti-aanbaklaag pan.
  • Wanneer je vormen gebruikt, leg een vormpje op een pan, schenk de pannenkoeken- mix daarin. Als de pannenkoek één kant bijna klaar is, maak het vormpje voorzichtig los met een bot mes. Draai de pannenkoek om en bak hem verder.
  • Serveer de schattige rode pannenkoeken met vega kaas (bijvoorbeeld Leerdammer) en gesneden puntpaprika’s als een lunchgerecht.

2 thoughts on “Rode pannenkoeken

    1. Beste Drake,

      Goed dat je die pannenkoeken geprobeerd hebt en lekker vindt. 2 x per week vind je op dit blog nieuwe verrukkelijke recepten/kookinspiratie van Veelzijdig Vega. Blijf volgen.

      Groetjes, Sangeeta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt