Rode kikkererwtensalade

Hoe kom je gezond en slank de zomer door? In ieder geval niet door een rauwkost dieet te volgen. Knabbelen op rauwe groenten zonder gezonde vetten maakt je niet slank. Wat dan wel? Het zijn de onverzadigde vetten die onmisbaar zijn. En die zitten ook in deze rode kikkererwtensalade. Waarom rode erwten en geen witte? Omdat veelzijdig en kleurrijk eten een genezende werking op ons lichaam heeft. En die prachtige kleur krijg je door 1 of 2 bieten met gedroogde, ingeweekte kikkererwten mee te koken. Krijg je nu zin in veelzijdig zomers genieten? Hier is het makkelijke recept.
Servings 4
Ingrediënten
- 200 gr gedroogde kikkererwten
- 1-2 bieten
- 2 laurierblaadjes
- Handvol groene kruiden: dille/peterselie
- 3-4 el extravierge olijfolie
- 2 uien
- 2 el limoensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Spoel de kikkererwten en week ze de hele nacht in ruim water. Ververs het water en breng ze aan de kook met bieten, laurierblaadjes en zout naar smaak.
- Giet de erwten af, gooi het eiwitrijke vocht niet weg en gebruik het voor een soep of curry.
- Meng in een saladeschaal het limoensap, de olie, peper, gesneden ui en groene kruiden.
- Voeg de bietkleurige kikkererwten toe, hussel ze door elkaar en laat de smaken intrekken door salade 10-15 minuten te laten rusten.
- Eet de rode kikkererwtensalade lekker als een lunchgerecht, bijgerecht of tussendoortje.