Rode curry

Rode curry

Verras jouw liefde met een kommetje rode curry gemaakt van vruchtgroenten die het hartje gezond houden. Denk nu niet om die rode antioxidanten rauw te eten want dan is de gezonde werking minder goed.
De krachtige antioxidanten uit tomaten en rode paprika werken 5x beter als je die warm eet. Dan wordt het stofje lycopeen uit die vruchtgroenten beter opgenomen door het lichaam. Dus maak een knalrode curry in plaats van originele gele curry. Geniet van de valentijnsavond en houd je hart gezond.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • 75 gr kikkererwtenmeel
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • ½ tl fenegriek
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el olie
  • 400 ml water

Instructies

  • Zeef het kikkererwtenmeel, meng het met 100 ml water en maak een beslag. Giet al roerend 300 ml gekookte water erover en laat het beslag rusten.
  • Bereid intussen de ui, knoflook en paprika voor. Hak/snijd ze in gewenste stukjes. Fruit eerst paprikastukjes in 1 el olie, roerbak ze ongeveer 5 minuten en haal ze eruit.
  • Doe 1 el olie in de pan, fruit de fijngehakte knoflook en ui, voeg fenegriek toe en giet daarover het eerder gemaakte beslag. Laat de inhoud ongeveer 15-20 minuten op laag vuur in gesloten pan koken, roer tussendoor af en toe.
  • Voeg de gezeefde tomaten en paprikastukjes toe en verwarm de curry goed. Breng de rode curry op smaak met zout en cayenne peper. Dien op met rijst of naan, smul samen met je Valentijn en geniet gezond van je avond.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol