Risottoburgers

Doe jij deze week mee met de nationale week zonder vlees en zuivel? Een burgertje smullen moet dan ook kunnen en wel van een Italiaans ingrediënt. Zonder dierlijke producten, gezond voor jou en voor de moeder aarde. Als je daar eigen favoriete smaakmakers aan toevoegt, weet je precies wat je eet. Wat dacht je van risottoburgers maken van de restjes risottorijst? Kliekjes rijst omtoveren in de populaire Amerikaanse specialiteit: burgers. En als je die in de grill of airfryer bakt, eet je geen vette hap. Proef pure, diervriendelijke en gezonde homemade snack.
Servings 4
Ingrediënten
Voor 4 burgers
- 250 gr gekookte risottorijst
- Rasp van 2 wortels
- 2 el lijnzaad
- 3-4 el paneermeel
- 2 klontjes boter
- Zout, peper en (groene)kruiden naar smaak
Instructies
- Meng het lijnzaad, zout, peper, groene kruiden, wortelrasp en paneermeel door de gekookte rijst.
- Snijd de boter in kleine stukjes, meng door het rijstmengsel en maak er een deegbal van.
- Neem hoopje deeg met een vochtige hand en leg ze op een bord.
- Druk ze plat en vorm een burger met behulp van een ringvorm. Maak alle burgers op dezelfde manier, bedek ze met transparante folie en leg ze de hele nacht in de koelkast.
- Verwarm een klein laagje olie in een koekenpan en bak de burger ongeveer 2 minuten aan elke kant.
- Natuurlijk kun je ook bestrijken met olie en bakken in grill of airfryer.
- Proef pure, diervriendelijke Amerikaanse specialiteit gemaakt van een Italiaans ingrediënt.