Rijstsalade
4 van 1 stem

Veel te warm weer om uren in de keuken te staan. Tijd van verfrissende hapjes en tegelijkertijd zijn de verleidingen groot. Kant en klare pizza, friet, snacks en ijsje eten is heerlijk maar krijg je dan ook alle voedingsstoffen binnen. Denk aan je gezondheid en maak deze simpele vitaminerijke salade. Het is een onweerstaanbare combinatie van kleurrijke ingrediënten die goed bij elkaar passen.
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr basmati rijst
  • 150 gr diepvries doperwten
  • 150 gr blikje mais
  • 1 rode paprika
  • 100 gr cashewnoten
  • 100 gr olijven
  • 2 el fijngesneden muntblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper

Instructies

  • Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de diepvries doperwten (in de magnetron).
  • Snijd de schoongemaakte paprika in kleine reepjes. Doe de doperwten, paprikareepjes, de noten en mais in droge, warme rijst. Meng alles door elkaar en laat de rijst afkoelen.
  • Doe de olie, het citroensap, het zout, de peper en muntblaadjes in een ruime saladeschaal. Schep de rijstmix en olijven erdoorheen en laat dit zomers gerecht smaken.

2 Thoughts to “Rijstsalade”

  1. Pieterjan

    4 stars
    Zoals je op de foto al ziet, is dit een lekkere rijstsalade met een goede combinatie van verschillende groenten. Erg lekker ook als het niet zo’n warm weer is ☺

    1. Sangeeta

      Dank voor je reactie, Pieterjan. Die salade vinden mijn familieleden en vriendinnen ook heerlijk. Binnenkort zal ik jullie verrassen met nog meer lekkere salades.
      Groetjes, Sangeeta

Leave a Comment