Rijstpudding

Rijstpudding

Werelds meest gegeten graan: rijst is voedzaam, goedkoop en super veelzijdig. De ene keer kun je er een verrukkelijke hartige pilav of risotto van maken en de andere keer een zoet toetje. En voor rijstpudding heb je geen dure basmati rijst nodig. Koop de goedkoopste rijst, kook ze met melk naar keuze en maak een gezonde en lekkere dessert. Granaatappelpitjes geven deze pudding een feestelijk tintje en ze zijn een superfood die je lichaam en huid boosten. Eet je geen granaatappelpitjes dan kun je de pudding garneren met besjes.
Porties 4

Ingrediënten

  • 50 gr rijst
  • 400 ml melk
  • 1-2 el kokosrasp
  • 2-3 el witte suiker
  • 8 gr vanille suiker
  • 1-2 el gehakte amandelen
  • Granaatappelpitjes naar smaak

Instructies

  • Spoel de rijst een paar keer en week ze in ongeveer half uur in een klein laagje water.
  • Breng de melk aan de kook, voeg rijst toe en laat op laag vuur zonder deksel koken.
  • Roer de pudding tijdens het koken regelmatig. Na een klein kwartier is de rijst gaar.
  • Voeg de kokosrasp toe en pureer de gekookte massa met een staafmixer.
  • Meng suiker en noten erdoor en schep de pudding in glazen.
  • Laat het een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer de pudding met extra noten en granaatappelpitjes.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol