Rettichkoekjes

Heb je weleens een dikke spierwitte wortel met groene lof in de winkelschap gezien? Dat is een langwerpige grote broer van radijs en heet rettich in het Nederlands. In de Aziatische keuken eten ze die rauw en je kunt het ook anders eten. Waarom jij deze vreemde groente zou eten? Omdat divers eten goed is voor de natuur. Laat die vreemde groente niet in de winkel liggen, koop en verras daarmee jouw kinderen? Maak er koekjes van, gril de rettichkoekjes hoe je ook wil en geef jouw kids verborgen groente. Wil je grillen in de elektrische gril, bestrijk dan het bakpapier met olie. Veel vet is daarvoor niet nodig en een grill/pan hoef je ook niet te boenen.
Ingrediënten
- Voor +/- 20 hartige koekjes
- 300 gram rettich
- 200 gram witte bonen
- 2-3 el witte Indiase kaas of feta
- 2-3 el paneermeel
- 1½ tl kurkumapoeder
- Zout, peper en groene kruiden naar smaak
Instructies
- Rasp de rettich en schep de rasp in een schone doek en laat het een half uurtje rusten.
- Knijp na half uurtje het vocht eruit. Gebruik de vocht voor een soep of groene smoothie.
- Pureer de gekookte witte bonen en meng kurkumapoeder erdoor.
- Meng in een grote kom de rasp van rettich met de gepureerde bonen. Kruimel de witte kaas erdoor voeg het zout, de peper en groene kruiden toe.
- Vorm op een vochtige handpalm er ronde koekjes van. Gril de rettichkoeken hoe je ook wil en serveer met lekker sausje of chutney.