Regenboogsalade

Regenboogsalade

Hoe gezond regenboogkleuren zijn, weten de kleurrijke Indiërs als geen ander. Daarom maken ze ieder jaar een blij begin van het voorjaar met hun kleurenfeest Holi. Dit hindoefeest markeert het einde van de winter en verwelkomt kleurrijke lente waarin de oogst groeit en bloeit. Door te genieten van de kleuren zijn ze voor die goede oogst alvast dankbaar.
Wil jij ook in een gezonde lentestemming komen? Maak een regenboogsalade net als op deze afbeelding. Let wel op, dat veel groenten zwaar op de maag liggen als je ze rauw eet, kort grillen of stomen is een beter idee. En nog belangrijk is het om de rauwkost niet zonder dressing te eten. De helende werking van die vitamineboosters heeft geen effect zonder goede vetten. Eet kleurrijk en ervaar de helende kracht!
Gang Bijgerecht
Servings 4

Ingrediënten

  • 2 paarse wortels
  • 1 grote rode biet
  • 150 gr diepvries doperwten
  • Groene deel van 2-3 lente uien
  • Peterselie voor garnering
  • 2-3 bospeen
  • 1 grote gele biet
  • 2 grote tomaten

Voor de dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 tl gedroogde groene kruiden

Instructies

  • Gril of stoom de geschrapte en schoongespoelde bieten en wortels.
  • Stoom de diepvries doperwten enkele minuten.
  • Snijd alle schoongemaakte, gegrilde e/o gestoomde groenten.
  • Maak een dressing door de olie, honing, kruiden en het citroensap te mengen.
  • Schep de paarse wortelblokjes, rode bieten, lenteui met doperwten, gele bieten, oranje bospeen en tomatenblokjes in een glazenpot.
  • Gebruik dressing erbij, geniet ervan en ervaar de helende kracht van deze regenboogsalade. Kom in een gezonde lentestemming!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt