Ratatouille

Heb je genoten van de zalige lekkernijen in de zomervakantie? Tijd om je ritme weer op te pakken en terug te gaan naar je gezonde eetpatroon. Dit groentegerecht zal je goed doen en daarmee blijf je ook nog in vakantiestemming. Ratatouille: een klassieke Franse specialiteit maak je super snel met dit recept. Geef deze kleurrijke schotel extra bite met wat pijnboompitten die rijk zijn aan eiwitten, mineralen en vitaminen.
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 grote zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 400 gram gepelde tomaten
  • Tijm en rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Pijnboompitten

Instructies

  • Schil en was de courgettes en aubergine en snijd ze in blokjes. Schil en hak de uien en knoflook.
  • Was de paprika’s, verwijder de zaadje en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de uien en de knoflook.
  • Voeg de courgettes en aubergine blokjes toe en roerbak ze 5 minuten. Doe dan de paprikastukjes erbij en giet 250 ml water erover. Laat alles 15 minuten stoven.
  • Voeg de fijngemaakte gepelde tomaten, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en laat het gerecht nog 5 minuten stoven.
  • Zet het vuur uit en laat de ratatouille een paar uur staan alvorens te serveren. Dien het gerecht op met stokbrood, rijst of pasta.

Leave a Comment