Raita

Raita

Ben je van plan om een spicy Indiase curry of dahl op tafel te zetten? Dat is heerlijk, vergeet dan niet het bijgerecht raita ook te serveren. Het is een aromatische yoghurt die de hete en gekruide smaak wegneemt. Dit gezonde yoghurtsausje heeft een kalmerende werking op je spijsvertering. En je kunt het maken van verschillende (gestoomde) groenten. Een makkelijke variant is deze verfrissende raita van komkommer vergelijkbaar met Griekse tzatziki.
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas

Ingrediënten

  • 200 gr dikke yoghurt bijvoorbeeld Grieks of Turks
  • ½ (200 gram) komkommer
  • Zout, peper en gemalen komijn
  • Muntblaadjes als garnering

Instructies

  • Schep de yoghurt in een schaal en klop deze glad.
  • Rasp de komkommer en meng deze door de yoghurt.
  • Voeg kruiden toe en de verfrissende raita is klaar.
  • Je kunt dit bijgerecht nog lekkerder maken met fijngehakte muntblaadjes.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt