radijsjessalade

Kleuren hebben een helende werking op onze gezondheid. Varieer elke dag met kleurrijke groenten, benut de goede eigenschappen en maak je bord decoratief. De rode kleur in radijsjes en tomaten is goed voor onze hart en bloedvaten. Radijsjes: zomerparadijsjes zijn een ideaal tussendoortje met een gezonde dipsaus. Vind je ze te pittig om als rauwkost te eten? Maak dan een salade met dit makkelijke recept.
Gang Bijgerecht
Porties 3

Ingrediënten

  • 1 bosje radijsjes
  • ½ krop salade
  • 2 (roma)tomaten
  • 2 el (sla)olie
  • 2 el appelazijn
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de buitenste bladeren van een krop sla, was de rest een paar keer in koud water en laat ze uitlekken in de vergiet. Was de radijsjes en tomaten ook.
  • Snijd de radijsjes in plakjes en tomaten in kleine stukjes. Schep ze in een saladeschaal en bestrooi ze met een beetje zout. Meng ze door elkaar en laat ze 10 minuten staan om de pittige smaak van radijsjes te laten verzachten.
  • Scheur een aantal slabladeren in stukken en bewaar een paar voor de garnering. Meng de stukjes sla met de radijsjes en tomaten, voeg de olie, appelazijn en sesamzaadje toe.
  • Garneer deze radijsjessalade op mooie slabladeren en strooi Italiaanse kruiden erover.

Leave a Comment