RABARBERCHUTNEY

Chutney

Duurzaamheid begint op je bord ook als het gaat om smaakmakers. Zie je in deze tijd ook een struikachtige plant met grote bladeren en rode stengels in de moestuinen? Het is de voorjaars vitaminebom rabarber met zachtzure smaak en super geschikt om er een chutney van te maken. Let er wel op dat je alleen de rode stengels gebruikt en geen bladeren. Teveel oxaalzuur in de bladeren en het groene deel is giftig. Schil de stengels net als bleekselderij, tover ze om in een rabarberchutney en je bent duurzaam bezig.
Gang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 250 gr schoongemaakte rabarberstengels
  • 100 gr rozijnen- en cranberrymix
  • 3-4 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Snijd de rabarberstengels in kleine stukjes, schep ze in een pan, meng de suiker en het kaneelpoeder erdoor. Laat de gesuikerde stengels ongeveer 15 minuten staan.
  • Doe de rozijnen- en cranberrymix in een laagje warm water en laat ze even wellen.
  • Breng de rabarberstukjes en gewelde rozijnen aan de kook. Kook ze ongeveer 10-15 minuten in gesloten pan op laag vuur. Het is niet nodig om er water toe te voegen.
  • Pureer in inhoud en lekkere rabarberchutney is klaar. Serveer de chutney koud met brood, crackers of pannenkoek.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt