RABARBERCAKE

Cake

 

4 van 1 stem

De Vaderdag komt eraan en ook dit coronajaar hoef je niet ver weg te gaan.
Alles voor een Vaderdag cadeau haal je bij de dichtstbijzijnde winkel vandaan.
Deze keer verras je allerliefste pappa met de groente ontzettend duurzaam.
Je maakt een cake van rabarber: een product uit eigen bodem, lekker en voedzaam.
Zet jouw grote held in het zonnetje, smul en geniet samen van een rabarbercake. Lees hier stapsgewijs hoe je zelf een cake bakt.
Gang Nagerecht, Snack
Porties 8

Ingrediënten

  • 400 gr rabarberstengels
  • 150 gr zelfrijzend meel
  • 150 gr dikke yoghurt (op kamer temperatuur)
  • 3 el fijngehakte amandelen
  • 2 eieren (op kamer temperatuur)
  • 100 gr gesmolten boter of ghee
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Snijd de schoongemaakte rabarberstengels in stukken, bestrooi ze met 1 el suiker en laat ze in een vergiet ongeveer 15 minuten rusten.
  • Bestrijk een cakevorm met boter en verwarm de oven op 170 °C.
  • Meng het meel, het zout, het bakpoeder en de fijngehakte amandelen.
  • Klop de eieren met suiker ongeveer 2 minuten, voeg de yoghurt en gesmolten boter of ghee toe en klop nog 2 minuten.
  • Voeg geleidelijk het meelmengsel toe en maak een cakebeslag. Voeg als laatste baksoda, daarover het citroensap toe, meng het goed en giet wat beslag in de bakvorm.
  • Leg de rabarberstukjes op één laag beslag, giet nog wat beslag en verdeel de resterende rabarberstukjes erover.
  • Schuif de cakeblik in de voorverwarmde oven en bak de cake 45-55 minuten afhankelijk van de diepte van de blik. Check met een saté prikker of deze droog uitkomt.
  • Laat de rabarbercake goed afkoelen, snijd in stukjes naar wens en smul met je pappa. Fijne vaderdag!

2 thoughts on “RABARBERCAKE

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt