Veelzijdig Vega
Quinoa salade

Quinoa salade

Wat een heerlijk nazomerweer hebben we vandaag. Geniet je ook van de laatste zomerse dagen in je tuin of op het terras? Of heb je daar geen tijd voor? En weet je al wat je vanavond eet? Na een lange werkdag wil je niet weer gaan zweten met een verwarmende soep of curry. Maak in dat geval een goedgevulde verrukkelijke quinoa salade. Het is een eiwitrijke volwaardige maaltijd met weinig ingrediënten.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr quinoa plus
  • 75 gr doperwten
  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 2 el limoensap
  • 3 el olie
  • Paprikapoeder
  • Zout & peper
  • 300 ml water

Instructies

  • Stoom of kook de schoongemaakte bloemkoolroosjes volgens een vitaminebehoud kooktechniek. Meng de diepvries doperwten erdoor en laat ze 10 minuten staan.
  • Was 200 gram quinoa in een fijne zeef en breng deze aan de kook met 300 ml water.
  • Pel, snijd en fruit de ui, voeg paprikapoeder, gestoomde bloemkool en doperwten toe. Fruit ze 2-3 minuten en laat alles afkoelen.
  • Breng de salade op smaak met zout, peper en limoensap en proef de nazomer.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt