Veelzijdig Vega

Quiche met bloemkool & doperwten

Quiche
5 van 2 stemmen

Wil je de bloemkool niet altijd op een klassieke manier te eten? Probeer dan eens dit voedzaam en fantastisch gerecht. Deze quiche met bloemkool & doperwten zit boordevol gezonde ingrediënten en smaakt verrukkelijk. Veel vezels en weinig calorieën in deze quiche zorgen ervoor dat je mooi & slank blijft. Eieren kun je hierin vervangen door aardappelpuree of kikkererwtenmeel.
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 100 gr tomatenblokjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • 4 el mascarpone
  • 2 eieren
  • 1 tl garam masala of nootmuskaat
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Instructies

  • Haal de plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien. Ondertussen kun je de bloemkoolroosjes kort stomen. Zorg ervoor dat ze halfgaar zijn.
  • Doe de doperwten in een grote schaal en schep daarover de gestoomde warme bloemkool. Voeg tomatenblokjes, garam masala of nootmuskaat, rozemarijn, zout en peper toe.
  • Laat het mengsel wat afkoelen. Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren, doe de mascarpone erbij en meng dit met de bloemkool en doperwten.
  • Doe de bladerdeegplakken in een ingevette springvorm. Verdeel daarover de groenten en het eimengsel goed. Bestrooi de geraspte kaas erover en bak de quiche ongeveer 30-35 minuten afhankelijk van de diepte van je springvorm. Geniet met een salade erbij.

4 thoughts on “Quiche met bloemkool & doperwten

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt