Quiche met bloemkool en doperwten

Wil je de bloemkool niet altijd op een klassieke manier te eten? Probeer dan eens dit voedzaam en fantastisch gerecht. Deze quiche met bloemkool & doperwten zit boordevol gezonde ingrediënten en smaakt verrukkelijk. Veel vezels en weinig calorieën in deze quiche zorgen ervoor dat je mooi & slank blijft. Eieren kun je hierin vervangen door aardappelpuree of kikkererwtenmeel.
Porties 4
Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 100 gr diepvries doperwten
- 100 gr tomatenblokjes
- 50 gr geraspte kaas
- 4 el mascarpone
- 2 eieren
- 1 tl garam masala of nootmuskaat
- 2 tl gedroogde rozemarijn
Instructies
- Haal de plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien of gebruik eigengemaakte quichedeeg. Ondertussen kun je de bloemkoolroosjes kort stomen. Zorg ervoor dat ze halfgaar zijn.
- Doe de doperwten in een grote schaal en schep daarover de gestoomde warme bloemkool. Voeg tomatenblokjes, garam masala of nootmuskaat, rozemarijn, zout en peper toe.
- Laat het mengsel wat afkoelen. Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren, doe de mascarpone erbij en meng dit met de bloemkool en doperwten.
- Doe de bladerdeegplakken in een ingevette springvorm. Verdeel daarover de groenten en het eimengsel goed. Bestrooi de geraspte kaas erover en bak de quiche ongeveer 30-35 minuten afhankelijk van de diepte van je springvorm. Geniet met een salade erbij.
Ik hou van beide groenten. In een quiche heb ik bloemkool nog niet eerder gegeten. Dit is een erg lekker recept!
Hallo Jolanda,
Bedankt voor je bericht. Bloemkool smaakt heerlijk in een quiche. Probeer het eens.
Groetjes,
Sangeeta
Een gezond & lekker recept. Heel lekker, als warme lunch!
Dank je wel Nina. Volg Veelzijdig Vega en laat je elke week verrassen door heerlijke recepten.
Groetjes, Sangeeta