Veelzijdig Vega
Quiche

Quiche zonder kaas

Weet je dat de authentieke quiche afgeleid van het Duitse woord “Kuchen”(cake)? Dit inmiddels zeer bekende Franse ovengerecht is dus ontstaan uit de Duitse eetcultuur. En de klassieke quiche lorraine was ook een quiche zonder kaas. Tegenwoordig zijn er veel variaties van deze hartige taart. Het is echt niet nodig om erboven kaas te bestrooien en het smaakt verrukkelijk. Probeer deze quiche zonder kaas en ‘Guten Appetit’
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 4-5 uien
  • 2 el olie
  • 200 gr crème fraîche
  • 3 eieren
  • Zout, peper en groene kruiden naar smaak

Instructies

  • Zorg ervoor dat de bladerdeegplakken ontdooid zijn.
  • Bestrijk de quichevormen met olie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Fruit de uien 3-4 minuten op hoog vuur en laat ze even afkoelen.
  • Klop de eieren en meng de crème fraîche, het zout en de peper erdoor.
  • Leg de bladerdeegplakken in de quichevormen. Prik er enkele gaatje in met een vork.
  • Verdeel het uienmengsel op het bladerdeeg en schenk het eimengsel erover.
  • Bak de quiche ongeveer half uurtje in de voorverwarmde oven en serveer deze quiche zonder kaas met een lekkere salade.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt