Pure speculaascake
De stoomboot van Sinterklaas vaart langs Scheveningen strand. Het feesten mag beginnen want goedheiligman is in Nederland. Bij een feest horen zoete lekkernijen ongezond en veel te zoet. Vind je die eigenlijk niet lekker? Wie zegt dat jij die eten moet? Die mooi uitziende snoepjes en chocolade zijn ook veel te duur. Kies voor een pure speculaascake, die is goed voor jouw figuur.
Ingrediënten
- 150 gr volkorenmeel
- 150 gr tofu
- +/- 200 ml plantaardige melk
- 3 el walnoot-olie
- 4-5 el suiker
- 2 el speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
- Noten voor versiering
Instructies
- Laat de tofu uitlekken, break in stukken en doe ze in de blender.
- Giet er melk bij en pureer, voeg de olie en suiker toe en meng goed.
- Verwarm de oven op 170 °C en ga verder met het maken van cakebeslag.
- Meng in een ruime kom het meel met speculaaskruiden en bakpoeder.
- Giet de tofumengsel erdoor en maak een beslag dat makkelijk van de lepel valt. Hoeveelheid melk(vocht) toevoegen is afhankelijk van het soort meel.
- Bestrijk een bakvorm met olie en rasp wat noten erin.
- Verdeel het cakebeslag boven de notenrasp en schuif de bakvorm in voorverwarmde oven.
- Bak de cake 40-50 minuten, tijd is afhankelijk van die diepte van de bakvorm.
- Versier de pure speculaascake met extra noten, bewonder jouw kunstwerk en vier feest.