Pure groene pudding
Begint een wit dessert saai te worden of wil je kiezen voor groen, groener, groenst? In dat geval heb ik voor jou het simpele recept van pure groene pudding. Natuurlijk kun je jouw nagerecht ook een ander puur kleurtje geven. Maar deze Veelzijdig Vega Kerst staat in het teken van geweldige groen. Wil je een lactovegetarisch en wel diervriendelijk toetje, let dan op welk zuivel je koopt. Of kies voor het groenste vegan dieet en maak deze plantaardige pure pudding. Genees je lichaam en maak de wereld op een makkelijke manier mooier!
Porties 4
Ingrediënten
- 500 ml (plantaardige)melk
- 50 gr griesmeel
- 3-4 el witte suiker
- 3-4 el gehakte pistachenoten
- Handvol muntblaadjes
Instructies
- Doe de gewassen muntblaadjes met ongeveer 50 ml melk in de blender en pureer tot een groene vloeistof.
- Verwarm de resterende melk in een pan en voeg al roerend het griesmeel toe.
- Spoel 4 koppen of theeglazen met koud water en leg ze klaar zonder af te drogen.
- Roer de melk met griesmeel regelmatig en kook ongeveer 10 minuten op laag pitje.
- Meng de suiker & noten erdoor en roer als laatste het groene muntmengsel erdoor.
- Schenk de pudding in vochtige koppen of theeglazen.
- Laat ze afkoelen, zet een paar uur in de koelkast en serveer pure groene pudding met extra noten.