Punjabi curry met vegan balletjes

Plantaardig eten is populair, gezond, diervriendelijk en goed voor het milieu. NOS journaal 14-8-2019 meldt: “de vraag naar vleesvervangers in de laatste twee jaar is met 51% gestegen. Allerlei soorten vegetarische burgers, schnitzels, worsten en balletjes zijn razend populair”. En die vegan balletjes kun je ook in een klassieke Punjabi curry verwerken. Officieel horen er kadhi pakora’s (dumplings) in, voor het gemak voeg je vega balletjes toe en je hebt een zalig comfortfood. Lees hoe je een echte Noord-Indiase Punjabi curry maakt.
Porties 4
Ingrediënten
- 1 kopje kikkererwtenmeel
- 2 kopjes zure (soja)yoghurt
- 2 el olie
- 1 tl fenegriekzaadjes
- 2 tl kurkuma
- Garam masala
- Zout en peper
- 750 ml kokend water
- 1 pakje vega balletjes
Instructies
- Schenk 2 kopjes yoghurt in een grote kom, zeef het kikkererwtenmeel daarboven en roer tot een glad beslag.
- Voeg de kurkuma, het zout en peper toe. Giet er al roerend geleidelijk heet water in en roer alles tot een egaal mengsel.
- Zet een pan met stevige bodem op vuur en bak de vega(n)balletjes al roerend een paar minuten in 1 el olie. Haal ze eruit en verwarm weer 1 el olie in de pan.
- Doe de fenegriekzaadjes in de warme olie, laat ze een minuut knetteren en giet de kikkererwten-yoghurtmix in.
- Laat de curry onder af en toe roeren ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Meng de eerder gebakken vegan balletjes erdoor en kook nog 5 minuten in gesloten pan op laag vuur.
- Strooi er garam masala op en dien deze Punjabi curry op met rijst en salade.
Lekkere curry. Alleen ben ik zelf geen fan van de vega ballen.
Beste heer of mevrouw Vermeer,
Bedankt voor uw reactie op Punjabi curry. Als u geen fan bent van vega ballen, kunt u die weglaten. Deze curry kunt u ook feestelijk maken door sperziebonen of stukjes rode/groene paprika toe te voegen. Veel succes met Veelzijdig Vega recepten uitproberen.
Groet, Sangeeta