Potato pea’s masala

Aardappelschotel

India is het land van Ayurveda: de wetenschap van een gezonde levensstijl. Deze geneeswijze leert ons dat juiste voeding een medicinale werking op ons lichaam heeft. Het geeft je een fikse energieboost en reinigt je spijsverteringsorganen.
Specerijen in combinatie met vezelrijke bronnen in deze potato pea’s masala hebben een kalmerende werking op je maag. Detox je lichaam met simpele ingrediënten.
Keuken Indiaas
Servings 4

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte aardappelen
  • 200 gr diepvries doperwten
  • 2 el olie
  • 1 tl zwarte mosterdzaadjes
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 cm gember (fijngehakt)
  • tl kurkuma
  • groene verse peper (fijngehakt)
  • Citroensap

Instructies

  • Stamp de gekookte aardappelen grof. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de mosterdzaadjes, uisnippers en gehakte gember toe en fruit alles 3-4 minuten op middelmatige vuur.
  • Strooi de kurkuma erover, doe de doperwten erbij, roer ze door elkaar en giet er 1 klein kopje water in. Laat ze even garen, meng dan de gekookte aardappelen en peper erdoor.
  • Zorg ervoor dat de groente droog is en breng de potato pea’s masala op smaak met het citroensap. Serveer dit gerecht met poori (puri), dosa of roti.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt