poori

De wereldberoemde Indiase keuken heeft veel meer te bieden dan een geurige curry of chutney. In het noorden van het land eten ze elke dag warme broodjes waarvoor ze niet eens naar de bakker gaan. Met hun creativiteit maken ze lekkere roti, naan of andere gevulde broodjes. Komen er gasten op bezoek dan hebben ze heerlijke krokante poori’s op het menu. Deze poori’s zijn gemaakt van volkoren meel, ze zijn gistvrij en smaken verrukkelijk.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 15-16 poori’s

  • 250 gr volkoren of tarwemeel
  • ±150 ml lauw water (hoeveelheid water is afhankelijk van het soort meel)
  • 1 el zonnebloemolie voor het deeg +
  • Om te frituren
  • 1 tl zout

Instructies

  • Doe het meel in een ruime schaal, strooi er zout op, voeg olie toe en mix het door elkaar. Giet er beetje bij beetje lauw water in en kneed tot een stevig deeg.
  • Leg het deeg een paar uur in de koelkast. Kneed hem daarna nog een paar keer en maak er ongeveer 4 diameter ronde balletjes van. Rol ze uit op een ingevette plaat en frituur ze aan beide kanten in de hete olie.
  • Druk een beetje aan en draai de poori om, zodat het een luchtig broodje wordt. Serveer ze met een peulvruchtencurry, groenteschotel of chutney.

Leave a Comment