Pompoenwafels
Wil je lekker snacken en mooi blijven zonder dure crème te gebruiken? Dat is simpel want de goedkope geschenken van moeder natuur voeden je huid van binnenuit. Veel vitamine A, C en E in oranje groente/fruit houdt de rimpels tegen en laat je huid stralen. Hier heb ik het over de populairste herfstheld: pompoen waarmee je heel veel kunt doen. De ene keer creëer je er Franse sferen mee en de andere keer Belgische want wafels zijn typisch Brusselse snack. En wij maken pompoenwafels met minder vet en zonder eieren.
Ingrediënten
- 100 gr pompoen
- +/- 150 ml karnemelk (op kamertemperatuur)
- 3 el fijne meel
- 1 el maizena
- 2 el gesmolten ghee
- ½ tl bakpoeder
- ¼ tl baksoda
- Zout, peper en groene kruiden naar smaak
Instructies
- Hak de rauwe pompoen in de hakmolen en meng deze met het meel, maïzena en kruiden.
- Voeg ghee en geleidelijk karnemelk toe en maak een beslag.
- Verwarm de wafelijzer en bestrijk met ghee.
- Meng als laatste het bakpoeder en baksoda door het beslag en giet het meteen in de warme wafelijzer.
Notities
Let op: na het mengen van baksoda moet het beslag binnen 2-3 minuten in het apparaat. Heb je teveel beslag gemaakt, verdeel dan in 2 bakjes en meng de baksoda vlak voor het bakken.