Pompoenschotel

De verrukkelijke Indiase keuken staat bekend om haar kleuren, geuren en exotische smaken. Aromatische kruiden spelen daarbij een bijzondere rol. Fenegriek, garam masala, kurkuma, gember en kaneel gecombineerd met kokos maken dit vegan gerecht echt exotisch. Fenegriek heeft een extra positieve werking op je darmen. Grof gemalen amandelen geven dit gerecht een feestelijk tintje.
Porties 3

Ingrediënten

  • 500 gr pompoenstukjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie
  • 1 el grof gemalen amandelen
  • ½ el rietsuiker
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl fenegriekzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de kokosolie in een koekenpan op laag vuur, voeg fenegriekzaadjes en de gemberrasp toe.
  • Zodra ze een lichtbruine kleur hebben, voeg de kurkuma, garam masala en het kaneelpoeder toe. Schep meteen na de specerijen de pompoenstukjes erdoor, strooi wat zout en peper erover en roerbak ze ongeveer 5 minuten.
  • Giet de kokosmelk erover, voeg rietsuiker toe en laat de groente ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. Schep ondertussen een paar keer om.
  • Garneer de pompoen Indian style met grof gemalen amandelen en dien op met naanbroodjes.

Notities

Als je geen liefhebber van fenegriek of gember bent, hoef je die niet te gebruiken.
 

Leave a Comment