Quiche

Het kleurrijke seizoen van vallende bladeren en boomvruchten komt ten einde. En dat gaan we natuurlijk vieren met de enige echte oranje herfst kampioen: de pompoen. In deze periode van het jaar smaakt die groente het lekkerste, het is caloriearm en ook super gezond. Een aantrekkelijke manier om dit superfood binnen te krijgen is verwerken in een quiche. Je hoeft alleen wat voor te bereiden en de oven doet de rest van het werk.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 6

Ingrediënten

  • 400 gr pompoen
  • 400 gr wortelen
  • ½ el gedroogde tijm
  • 200 gr crème fraîche
  • 2 eieren
  • Bladerdeeg
  • 50 gr geraspte kaas
  • Zout en peper

Instructies

  • Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer? Laat het dan eerst ontdooien. Maak ondertussen de pompoen & wortelen schoon en stoom de groenten tot ze bijna gaar zijn.
  • Voeg het zout, peper en tijm toe en laat de groenten iets afkoelen. Klop de eieren, meng ze met de crème fraîche en roer dit mengsel door de groenten.
  • Verwarm de oven op 180 °C. Bestrijk olie in een quichevorm, leg bladerdeeg op de bodem en verdeel daarover de groentemix.
  • Bestrooi de groentemix met de geraspte kaas en bak de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

2 Thoughts to “Pompoenquiche”

  1. Diana

    Klinkt heerlijk! Ivm lactoseintolerantie, wat kan ik nemen ipv creme fraiche?

    1. Sangeeta

      Hallo Diana,
      Bedankt voor je reactie op de pompoenquiche. Je kunt lactosevrije creme fraiche gebruiken of sojaroom proberen.
      Veel succes! Groetjes Sangeeta

Leave a Comment