Pompoenpuree

Pompoenpuree

Met de seizoenen eten is smaakvoller, minder belastend voor het milieu en goedkoper. Omdat lokaal geteelde groenten geen lange reis afleggen, bespaart het energie en de groenten smaken bijzonder. En op die manier blijf je in contact met de jaargetijden.
De herfst is een prachtige periode om te experimenteren met pompoenen. Heb je al eens puree gemaakt van die vezels- en vitaminebom? Dit recept laat je zien hoe makkelijk het is om een verrukkelijke pompoenpuree te maken.
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kg oranje pompoen
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 tl gemberrasp
  • 2-3 el pompoenpitten
  • 1 el rietsuiker
  • Zout & zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C met grill stand aan. Maak de pompoen schoon en snijd hem zonder te schillen in grote niet te dikke plakken. Gril ze ½ uur in de oven.
  • Pureer de gegrilde plakken in keukenmachine. Strooi er zout en peper op, voeg de kokosmelk en pompoenpitten toe.
  • Roer alles goed door elkaar en geniet van dit Herfst food met een cracker of brood. Het smaakt erg lekker met een roti of poori.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt