Pompoenlasagne
Wat kun je toch veel doen met heerlijke herfst- en Halloweenheld: pompoen? Ene keer tover je er een Indiase schotel van en andere keer een Italiaanse klassieker, lasagne. En deze pompoenlasagne kan zonder pasta want hiervoor zijn geen lasagnebladen nodig. Pompoen is zetmeelrijk en je kunt het gemakkelijk vervangen door andere granen of brood. En dan je eet puur gezond, onbewerkt, zonder gluten en het kan ook vegan met plant-based kaas.
Ingrediënten
- 1 middelmatige pompoen
- 150 gr rode linzen
- 300 gr diepvries spinazie
- Kokosmelk naar smaak
- 1 tl kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte mozzarella naar smaak
Instructies
- Spoel de linzen een paar keer, week ze voor half uurtje in een laagje water. Breng ze aan de kook met kurkuma, zout en 1 glas schoon water.
- Zijn de linzen gaar, voeg dan de diepvries spinazieblokjes en kokosmelk toe, zet de deksel op de pan en zet het vuur uit. Spinazie hoeft niet te koken.
- Pureer de linzen en spinazie, breng op smaak met peper en maak een dikke saus.
- Was de pompoen en snijd de vruchtgroente in dunne plakken. (Schillen is niet nodig).
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Bouw de lasagne : giet eerst een dun laagje linzen-spinaziesaus in de ovenschaal en leg pompoenplakken erover.
- Herhaal dit tot de pompoen en de saus op zijn en bestrooi de ovenschotel met geraspte mozzarella.
- Bak de pompoenlasagne ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Neem intussen tijd voor jezelf en geniet van een kopje chai.