Pompoencurry

Eet duurzaam en verlaag je impact op het milieu! Een van de duurzaamste vruchtgroente van dit seizoen is pompoen. Deze makkelijk te kweken veelzijdige groente is er in vele soorten en maten. De langwerpige butternut pompoen in deze pompoencurry is lokaal geteeld. Deze komt uit de moestuin van Hennie van ’t Hof te Amersfoort en smaakt verrukkelijk in een curry. Geniet van pompoenseizoen op z’n Indiaas.
Porties 4
Ingrediënten
- 600 gr schoongemaakte pompoenplakken
- 50 gr diepvries spinazieblokjes
- ½ el fijngehakte gember
- 50 gr cashewnoten
- 50 ml kookroom
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl garam masala
- ½ tl fenegriekzaadjes
- Zout en peper
- 2 el olie
- 1 el rietsuiker
- 450 ml warm water
Instructies
- Gril de pompoenplakken zonder olie en snijd ze in kleine stukken.
- Verwarm de olie in een pan, fruit de fenegriekzaadjes en gember kort. Voeg kurkuma, garam masala en pompoenstukjes toe.
- Roerbak pompoenstukjes 2-3 minuten, strooi zout en peper en giet warm water erover. Doe de deksel op de pan en stoof de groente ongeveer 10 minuten.
- Voeg suiker toe en pureer de curry, meng de spinazieblokjes. Garneer de pompoencurry met cashewnoten en serveer warm met rijst, naan, poori of roti.
Pompoen heeft geen uitgesproken smaak waardoor je andere zaken moet toevoegen om het smaakvol te maken. Met dit gemakkelijke recept wordt pompoen wel lekker van smaak. De pompoencurry kan ook geserveerd worden met pasta.
Dank voor je reactie, Nancy. Fijn dat je pompoencurry recept gemakkelijk vindt. Pompoen-spinazie is ook een perfecte en verrukkelijke combinatie.