Pompoenbrood
Schud de bakker in jezelf wakker en bak al je stress weg! Voel jij al de tekenen van decemberstress, duik dan gauw in je keuken en begin met deze goedkoopste therapie. En als je niet van zoete en vette taarten houdt, hoef je die ook niet te bakken. Bak een simpel pompoen brood zonder deeg te kneden en maak het gezonder met pure producten. De heerlijke herfstheld en de superfood pompoen, de vruchtgroente van dit seizoen is er helemaal geschikt voor. Kalmeer je geest, bak & eet je stress weg op een supergezonde manier.
Ingrediënten
- 100 gr pompoen
- 200 gr fijne meel
- +/- 125 gr karnemelk op kamertemperatuur
- ¾ tl bak soda
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 1 el poedersuiker
- 2 el zadenmix
- Olie om de bakvorm te bestrijken
Instructies
- Was de pompoen en hak deze zonder te schillen.
- Meng het meel met alle droge ingrediënten en fijngehakte rauwe pompoen.
- Bestrijk de bakvorm met olie en verwarm de oven op 170 graden.
- Maak een plakkerig deeg door de droge ingrediënten met karnemelk te mengen.
- Het hoeft niet super netjes want na het mengen moet het deeg binnen 2-3 minuten in de oven. De kracht van bak soda met zure karnemelk werkt anders niet goed.
- Bak het brood ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Natuurlijk is de baktijd afhankelijk van de diepte van jouw bakvorm.
- Laat het brood goed afkoelen, snijd in plakken en eet het homemade pompoenbrood met lekkere spread. Geef decemberstress geen kans!
