Pompoen-peensoep
Profiteer van de zonne-energie! Groenten van de herfst hebben vele zonuren gehad en ze barsten van de gezonde stoffen. En nu het kouder wordt, zal een kom dampende pompoen-peensoep je goed doen. De betacaroteen in die knaloranje groenten wordt in het lichaam omgezet wordt in pro vitamine A. Deze vitamine beschermt de huidcellen en laat de huid van binnenuit stralen. Geef jezelf die supergezonde boost en blijf elke dag stralen!
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr Hokkaido pompoen
- 200 gr winterpeen
- 750 ml water
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde tijm of een paar takjes verse
- 2 cm gember
- 1 tl rietsuiker
- Zout, peper en (gedroogde)kruiden naar smaak
- Pompoenpitten voor eiwitten en gezonde vetten
- Vegan room naar smaak
Instructies
- Was de pompoen en goed en snijd dunne schijven zonder te schillen.
- Schrap en winterpeen en snijd deze ook in lange dunne plakken.
- Gril ze in de elektrische grill, grillpan of in de oven.
Maak intussen zelf een bouillon:
- Kook het water en voeg de laurierblaadjes, tijm, peper, gember en het zout toe.
- Laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur in gesloten pan koken.
- Haal de laurierblaadjes eruit en doe de gegrilde groenten en suiker erdoor.
- Laat het nog enkele minuten koken en pureer de soep.
- Meng de room erdoor en garneer de soep met pompoenpitten en (gedroogde)kruiden.
- Versier de soep met room als je iets te vieren hebt! Dat deed ik voor mijn meer dan 2500 gezonde Instagram volgers.
Vorig weekend maakte ik deze soep die bij iedereen in de smaak viel.
Bedankt voor de inspiratie, anders wist ik niet wat ik kon doen met een pompoen.
Trouwens van harte gefeliciteerd met 2500 volgers op Instagram 🎊
Beste Jan,
Wat leuk om het te lezen! Bedankt voor je reactie en felicitatie.