Pompoen Indian style

De heerlijke Indiase keuken staat bekend om haar kleuren, geuren en exotische smaken. Aromatische kruiden spelen daarbij een bijzondere rol. Fenegriek, garam masala, kurkuma, gember, kaneel en koriander maken deze groenteschotel echt exotisch. Fenegriek heeft een extra positieve werking op je darmen. Fijngehakte koriander erover geeft deze groenteschotel een feestelijk tintje. Tover deze spicy pompoen Indian style op tafel en proef exotische India.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr pompoen
- 2 el ghee
- 1 el citroensap
- 1 el rietsuiker
- 1 tl geraspte gember
- 1 tl fenegriekzaadjes
- 1 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kaneelpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Handvol korianderblaadjes
Instructies
- Was de pompoen goed en snijd het in stukjes zonder te schillen. (Schil is lekker en vezelrijk).
- Verwarm de ghee in een koekenpan op laag vuur, voeg fenegriekzaadjes en de gemberrasp toe.
- Zodra ze een lichtbruine kleur hebben, voeg de kurkuma, garam masala en het kaneelpoeder toe. Schep meteen na de specerijen de pompoenstukjes erdoor, strooi wat zout en peper erover en roerbak ze ongeveer 2-3 minuten.
- Giet ongeveer 50 ml warm water erover, voeg rietsuiker toe en laat de groente 15-20 minuten zachtjes stoven. Schep ondertussen een paar keer om.
- Pureer de pompoenstukjes met een pureestamper.
- Garneer de pompoen Indian style met fijngesneden koriander en dien op met naan of poori.