Pompoen hummus
Hmmm, heerlijke hummus, deze keer met pompoen dus geel in plaats van wit of groen. Dat zo’n plantaardig broodbeleg volwaardig is, wisten ze in de 13e eeuw al. In het Midden-Oosten aten mensen gepureerde peulvruchten met brood en zo kregen ze alle aminozuren binnen. De combinatie van peulvruchten met brood of andere gekookte granen is een perfecte proteïnebron. Ook de gezonde vetten en vezels in dit pure beleg zijn goed voor onze spijsvertering. Dat is niet alleen vullen maar lichaam voeden richting meer energie.
Ingrediënten
- 200 gr gekookte kikkererwten
- 200 gr gegrilde pompoenplakjes
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el suiker of siroop
- Zout en peper naar smaak
- 2 el pompoenpitten
Instructies
- Giet de gekookte kikkererwten af, bewaar 2-3 lepels voor de garnering en schep resterende in de hakmolen(keukenmachine).
- Voeg gegrilde pompoenplakken en 1el pompoenpitten toe en pureer ze fijn.
- Meng alle andere ingrediënten erdoor en de pompoen hummus is klaar.
- Garneer de hummus met kikkererwten en pompoenpitten en zet een paar uur in de koelkast.
- Beleg je brood of goudheerlijke crackers met dit gezonde vegan beleg en proef het Midden-Oosten.
