Pompoen 3x anders

Pompoen 3x anders

Herfst is de kleurrijke tijd van pompoen, de vruchtgroente van dit seizoen.

Al lijkt het op meloen, eet je niet ongekookt en je kunt er veel mee doen.

Rauw smaakt deze keiharde vrucht nergens naar en ligt op de maag zwaar.

Wat kun je toch doen met deze herfst kampioen? Veel en het is vlug klaar.

Hier vind je een selectie uit diverse Veelzijdig Vega pompoenrecepten. Proef, profiteer, boost je gezondheid en toon moeder natuur jouw dankbaarheid. Haal de ene keer indrukwekkende Italië of India op je bord met schitterende oranje held. Snack andere keer lekker op z’n Belgisch, eet je mooi en straal van binnenuit.

Lasagne zonder lasagnebladenPompoenlasagne

Geef deze vruchtgroente van eigen (Hollandse) bodem eens een Zuid-Europees tintje? Wat dacht je van glutenvrije wereldse klassieker, lasagne zonder lasagnebladen maken. Daarmee krijg je simpelweg genoeg koolhydraten, vitamines, mineralen, eiwitten en antioxidanten binnen.

Eet puur gezond, zonder gluten en geef het recept een eigen draai aan met (plant-based)kaas naar smaak.

  • 1 middelmatige pompoen
  • 150 gr rode linzen
  • 300 gr diepvries spinazie
  • Kokosmelk naar smaak
  • 1 tl kurkuma
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte mozzarella naar smaak

Instructies

  • Spoel de linzen een paar keer, week ze voor half uurtje in een klein laagje water. Ververs het water en breng ze aan de kook met 1 glas water, kurkuma en zout.
  • Zijn de linzen gaar, voeg dan de diepvries spinazieblokjes en kokosmelk toe, doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Spinazie hoeft niet te koken, alleen ontdooien.
  • Pureer de linzen en spinazie, breng op smaak met peper en maak een dikke saus.
  • Was de pompoen en snijd de vruchtgroente in dunne plakken. (Schillen is niet nodig).
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bouw de lasagne: giet eerst een dun laagje linzen-spinaziesaus in de ovenschaal en leg pompoenplakken erover.
  • Herhaal dit tot de pompoen en de saus op zijn en bestrooi de ovenschotel met geraspte mozzarella.
  • Bak de pompoenlasagne ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Neem intussen tijd voor jezelf en geniet van een kopje chai.

Wafels zonder eiPompoenwafels

Lekker snacken en mooi blijven zonder dure crème te gebruiken is simpel. De goedkope geschenken van moeder natuur voeden jouw huid van binnenuit. Veel vitamine A, C en E in oranje groente/fruit houdt de rimpels tegen en laat je huid stralen. Hier heb ik het over de populairste herfstheld: pompoen.

Creëer daarmee Belgische sferen want wafels zijn typisch Brusselse snack. En deze pompoenwafels zijn minder vet en zonder eieren.

Exotische groenteschotel Pompoen Indian style

Laat de magie van kleurrijke Indiase keuken jouw smaakpapillen prikkelen. Tover deze exotische groenteschotel met de herfst kampioen op tafel en verras jouw gezin. Aromatische kruiden spelen een bijzondere rol in deze wereldberoemde keuken.

Fenegriek, garam masala, kurkuma, gember, kaneel en koriander maken deze groenteschotel echt exotisch. Fenegriek heeft een extra positieve werking op je darmen. Fijngehakte koriander erover geeft deze groenteschotel een feestelijk tintje.

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen
  • 2 el ghee
  • 1 el citroensap
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl fenegriekzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol korianderblaadjes

Instructies

  • Was de pompoen goed en snijd het in stukjes zonder te schillen. (Schil is lekker en vezelrijk).
  • Verwarm de ghee in een koekenpan op laag vuur, voeg fenegriekzaadjes en de gemberrasp toe.
  • Zodra ze een lichtbruine kleur hebben, voeg de kurkuma, garam masala en het kaneelpoeder toe. Schep meteen na de specerijen de pompoenstukjes erdoor, strooi wat zout en peper erover en roerbak ze ongeveer 2-3 minuten.
  • Giet ongeveer 50 ml warm water erover, voeg rietsuiker toe en laat de groente 15-20 minuten zachtjes stoven. Schep ondertussen een paar keer om.
  • Pureer de pompoenstukjes met een pureestamper.
  • Garneer deze exotische groenteschotel met fijngesneden koriander en dien op met naan of poori.

Profiteer volop van de vruchtgroente van dit seizoen en boost jouw lichaam met pompoen 3x anders. Blijf de moeder natuur dankbaar voor dit schitterende oranje seizoensheld. Eet lekker op z’n Belgisch, Indiaas of Italiaans en straal van binnenuit. Heb je vragen, stel ze gerust aan mij. Pompoen 3x anders

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt