Polenta pizza
Zin in Italiaanse culinaire toeren en heb jij gluten- of tarwe-allergie? Laat je hoofd niet hangen en verras jezelf in de kleurrijke Veelzijdig Vega wereldkeuken. Want er zijn ontelbare opties om tarwe graan te vervangen en te genieten van indrukwekkende Italië. Zoals deze zonnige polenta pizza op je bord, rijk aan darmvriendelijke ingrediënten. Polenta is grof gemalen volkoren maismeel die barst van vezels, b-vitamines en veel meer gezonde stoffen. Gebruik het in plaats van tarwemeel en maak een pizza zonder deeg te kneden. Creëer een Italiaanse ambiance op een makkelijke manier en geniet.
Ingrediënten
Voor 2 grote pizza's
- 200 gr polenta (maisgriesmeel)
- 500 gr spinazie
- 1 gele paprika
- 250 gr ricotta kaas
- 3-4 el geraspte kaas
- Zout, peper en Italiaanse kruiden
- 2 el olie
Instructies
- Breng in een pan 1 liter water aan de kook en voeg al roerend polenta en zout erdoor. Kook dit mengsel ongeveer 5 minuten op laag vuur, blijf tussendoor roeren.
- Meng 2-3 el roomkaas en breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Verdeel de polenta in de ingevette ronde bakvormen.
- Snijd de paprika & spinazie en begin met paprikastukjes te roerbakken. Voeg na 2-3 minuten gesneden spinazie toe en kruiden naar smaak toe.
- Besmeer resterende ricotta roomkaas over de polenta bodem.
- Beleg de polenta-bodem met spinazie-paprika mengsel.
- Bak de pizza ongeveer 15 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden.
- Of bestrijk een koekenpan met olie, verwarm deze en leg de pizza erin. Zet een deksel op de pan laat het goed verwarmen en bak zonder oven.
- Proef pure Italië want polenta is echt Italiaans en het was vroeger een basisvoeding voor veel Italianen.

Dit probeerde ik meteen omdat ik liever geen tarwe gebruik. Goed idee en smaakt heerlijk!
Wat goed dat je polenta pizza maakte! Bedankt voor je positieve reactie en blijf veelzijdig genieten. Probeer meer Glutenvrije recepten en blijf genieten van je kook- of bakkunsten.