PINDA CHUTNEY

Pinda chutney

Een gezonde vegan smaakmaker die ze in Zuid-India bij het ontbijtgerecht idli serveren, is de pinda chutney. Deze chutney kent ook ontzettend veel variaties en dit Veelzijdig Vega recept is super makkelijk. Eet je geen idli, dan kun je deze smaakmaker als broodbeleg of een dipsaus gebruiken. Voed je lichaam goed in virtueel India met de chutney van gezonde peulvruchten. Pinda's zijn peulvruchten rijk aan mineralen die het lichaam hard nodig heeft en niet zelf kan aanmaken.

Ingrediënten

  • 50 gr geroosterde pinda’s zonder vlies
  • 20 gr geraspte kokos
  • 2 el limoensap
  • Zout en peper
  • +/- 75 ml warm water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en pureer ze fijn in de hakmolen of keukenmachine.
  • Schep de pinda chutney in een schaal of glazen pot en bewaar in de koelkast.
  • Serveer de chutney met snacks, crackers, hartige cake, sandwich of dosa.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt