Groente pilav

Pilav

De lente is een perfecte tijd om je lichaam te ontgiften. En dat kan gewoon door gezonde en lichtere maaltijden te eten. Deze heerlijk uitziende groente pilav bevat heilzame groenten en Ayurvedische specerijen. Bloemkool, citroen, ui en de specerijen in dit gerecht hebben een reinigende werking op je lichaam. Probeer dit feel good vegan recept uit, smul en ontwaak je lichaam uit de winterslaap.
Keuken Indiaas
Servings 4

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde groenten: bloemkoolroosjes, wortels, doperwten
  • 300 gr basmatirijst
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 3-4 el olie
  • Zout en peper

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in dunne schuine stukjes. Pel de ui en snijd deze in lange stukken.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en kurkumapoeder. Voeg het sap van 1 citroen aan de gekookte droge rijst toe.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit daarin de komijn, laurierblaadjes en uien. Schep de wortelstukjes en bloemkoolroosjes erdoor en roerbak alles een paar minuten.
  • Voeg 2 eetlepels warm water toe aan de groentemix en laat ze ongeveer 7 minuten garen. Voeg dan de diepvries doperwten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes op het vuur.
  • Meng de roergebakken groenten met de droge rijst en serveer deze verrukkelijke & fleurige pilav met yoghurt naar keuze.

Notities

 

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt