pilav

De lente is een perfecte tijd om je lichaam te ontgiften. En dat kan gewoon door gezonde en lichtere maaltijden te eten. Deze heerlijk uitziende pilav bevat gezonde groenten en Ayurvedische specerijen. Bloemkool, citroen. ui en de specerijen in dit gerecht hebben een reinigende werking op je lichaam.  Probeer dit feel good vegan recept uit en proef het verschil.
Porties 3

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde groenten: bloemkoolroosjes, wortels, doperwten
  • 250 gr basmati rijst
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 2-3 el olie
  • Zout en peper

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in dunne schuine stukjes. Pel de ui en snijd deze.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en kurkumapoeder. Voeg het sap van 1 citroen toe in de droge rijst.
  • Verwarm de olie in een wok/koekenpan en bak hierin de ui, voeg de komijn en laurierblaadjes toe. Schep de wortelstukjes en bloemkoolroosjes erdoor en roerbak alles een paar minuten.
  • Voeg 2 eetlepels warm water toe aan de groentemix en laat ze ongeveer 7 minuten garen. Voeg dan de diepvries doperwten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes op het vuur.
  • Meng de groentemix met de droge rijst en serveer deze verrukkelijke & fleurige pilav met yoghurt naar keuze.

Notities

 

Leave a Comment