Pesto
Maak jouw feestje compleet met verse pesto spread. Deze spread is lekker op een cracker, stokbrood of als een dipsausje. De pesto komt van het Italiaanse woord “pestare” en het betekent fijnstampen. Vroeger hadden ze geen elektrische hakmolens en ze gebruikten een vijzel om de ingrediënten fijn te maken. Tegenwoordig hoef je geen spierkracht te gebruiken en super snel maak je een klassieke pesto. Volg dit recept en maak een heilzame pesto spread.
Ingrediënten
- 50 gr basilicumblaadjes
- 4 el geraspte kaas
- 2 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 2 limoensap
- 2 teentjes knoflook
- Peper & zout
Instructies
- Was de basilicumblaadjes en laat ze uitlekken.
- Pel de knoflook en fruit deze in 1 el olie, voeg de pijnboompitten, bak ze 1-2 minuten en zet het vuur uit.
- Doe alle ingrediënten in een hakmolen en maal ze fijn tot een smeuïge pesto.
- Serveer pesto spread koud want basilicum in deze saus verliest haar smaak en geneeskracht als je deze opwarmt.