Patatas bravas

Patatas bravas

Onze lieve Sinterklaas vierde zijn verjaardag in Nederland.
Hij kreeg het koud en begeerde naar Costa de Barcelona strand.
Lachend en bibberend zwaaide hij kinderen en pakte zijn jas.
Evenwel verheugde Sint zich op lekkere tapas patatas bravas.

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen
  • 2-3 el milde olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Fijngesneden peterselie

Instructies

  • Was de aardappelen goed met lauw water en snijd ze in blokjes. (schillen is niet nodig).
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Spoel de gesneden aardappelblokjes in koud water, leg ze op een schone theedoek en dep ze droog.
  • Meng de olie, het paprikapoeder, zout en peper erdoor.
  • Verdeel de gekruide aardappelblokjes op een bakpapier beklede bakplaat en schuif de plaat in de oven.
  • Laat ze ongeveer 20 minuten bakken, de tijd is afhankelijk van de dikte.
  • Maak intussen verse tomatensaus die erbij hoort en maak de saus net zo heet als je wilt. In Spanje voegen ze er cayennepeper toe.
  • Bestrooi fijngesneden peterselie erover en geniet van minder vette patatas bravas uit je eigen oven. Denk aan de fijne tijd met Sinterklaas en proef het zuiden.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt